طرفداران انقلاب ها
بسم الله الرحمن الرحیم
طرفداران انقلابها
ذات هر انقلابی اصلاحگری است و اساسا اگر انقلابها، داعیه اصلاح و تغییر وضع موجود را نداشته باشند، نمیتوانند عموم مردم را با خود همراه کرده، رخ نمیدهند. به طور کلی طرفداران هر انقلاب را میتوان به دو دسته طرفداران حقیقی و مخلص و طرفداران سودجو و انقلابی نما تقسیم کرد. امام حسن عسکری (علیه السلام) در پاسخ شخصی که از ایشان درباره اسلام آوردن برخی از یاران رسول خدا(صلی الله علیه و آله) پرسید:«آنان از روی میل اسلام آوردند یا از روی ترس؟» فرمود:«بلکه آنان از روی طمع اظهار اسلام کردند. زیرا همنشینان یهودی آنان، خبر نهضت پیامبر و پیروزی ایشان را به آنها داده بودند، آنان نیز به طمع آنکه پس از پیامبر به قدرت برسند، با اسلام همراهی کردند.»(کمال الدین و تمام النعمه،ص463)
مخلصها صادقانه و با تمام وجود، بی هیچ چشمداشتی برای انقلاب تلاش میکنند و از بذل جان، مال و آبروی خود برای رسیدن به اهداف انقلاب، ابایی ندارند و در صورت پیروزی، به اصول و آرمانهای خود وفادار میمانند:« همان کسانى که هر گاه در زمین به آنها قدرت بخشیدیم، نماز را برپا مىدارند، و زکات مىدهند، و امر به معروف و نهى از منکر مىکنند...»(حج،41)
اما انقلابینماهای سودجو، در ابتدا خود را به شدت انقلابی نشان میدهند و پس از پیروزی انقلاب، مناصب و منافع را در اختیار میگیرند. اینان معمولا پس از عصر رهبری نخستین انقلاب، خود را همتراز رهبری واپسین قرار میدهند و با حفظ ژست انقلابیگری خود و با شعار اصلاح طلبی، ارزشها و آرمانهای انقلاب را تحریف میکنند. گاه چون سامری در غیاب موسی، گوساله طلایی را خدای مردم معرفی میکند و میگوید:«این خدای شما است!»(طه،88) یا چون اهل سقیفه شعار «کتاب خدا ما را بس است!» سر میدهند. گاه ملکم خان و یپرم خان خود را انقلابی نشان میدهند و شیخ فضل الله و طباطبایی و بهبهانی را به چوبه دار و دم تیر میسپارند و گاه نواب و اندرزگوها خون میدهند و لیبرالها بر مسند قدرت تکیه میزنند و شعار اعتدال و مانور تجمل سر میدهند.
انقلابی نماهای سودجو بقایشان را در حفظ پوسته انقلاب و امیالشان را در تغییر و تحریف ارزشهای آن میدانند، زیرا اگر شعائر عوض نشد، همان بر سرشان خواهد آمد که بر سر مستکبران پیش از انقلاب آمد.
بزرگترین خطر برای هر انقلابی همین انقلابی نماهای سودجو هستند که پایه های انقلاب را سست و لرزان میکنند. قرآن کریم در ابتدای سوره بقره، در مقام بیان خطرها علیه انقلاب اسلام تنها در دو آیه خطر دشمنان خارجی را گوشزد میکند و در بیش از ده آیه به بیان خطر این انقلابی نماها میپردازد.(ر.ک:بقره آیه6تا 20)
چه زیبا نوشت شهید بزرگوار که فرمود:«از خدا بخواهید که شهید شوید. چندان نمیگذرد که رزمندگان سه دسته میشوند، دسته ای پشیمان، دسته ای بی تفاوت و دسته ای وفادار به ارزشها میمانند و از غصه دق میکنند.»
بازنشر مطلب با اداء سه صلوات به حضرت سبیکه خاتون مادر مکرمه امام جواد علیه السلام بلامانع است.